Sula leucogasterbrown bubulis

Autors Džeisons Langto

Ģeogrāfiskais diapazons

Brūni krūtis,Sula leucogaster, ir bieži Puertoriko un Virdžīnu salu iedzīvotāji. Izplatība ir aprakstīta kā pantropiska, starp platuma grādiem 30 grādiem ziemeļu un 30 grādiem dienvidu, lai gan tas sniedzas līdz aptuveni 34 grādiem uz dienvidiem Klusā okeāna centrālajā daļā. Brūnie bubulīši sastopami Karību jūrā, Sarkanajā jūrā, kā arī Atlantijas okeānā, Klusajā okeānā un Indijas okeānā. Viņi arī apdzīvo jūras uz ziemeļiem no Austrālijas. PasugaSula leucogaster brewsleiunSula leucogaster etesiacadzīvo attiecīgi Meksikas Klusā okeāna piekrastē un Centrālamerikas un Dienvidamerikas Klusā okeāna piekrastē.

Lai gan brūnie bubulīši, iespējams, vēsturiski ir apdzīvojuši Floridakīzu, trūkst skaidru pierādījumu. Tropiskās vētras laiku pa laikam izpūš šīs sugas īpatņus krietni ārpus to tipiskajām ģeogrāfiskajām robežām — šāds piemērs ir 2008. gada oktobra novērojums par vientuļnieku.Sula leucogasterpie Kleitora ezera (Pulaski apgabals) Virdžīnijas dienvidrietumos (iekšpusē).(Mack and Larner, 2009; Raffaele, 1989; Schreiber and Norton, 2002)



  • Bioģeogrāfiskie reģioni
  • neotropisks
    • dzimtā
  • austrālietis
    • dzimtā
  • okeāna salas
    • dzimtā
  • Indijas okeāns
    • dzimtā
  • Atlantijas okeāns
    • dzimtā
  • Klusais okeāns
    • dzimtā

Dzīvotne

Brūnie bubulīši izmanto koraļļu atolus un vulkānu krāvumu salas, lai ligzdotu tropu vai subtropu ūdeņos. Saskaroties ar nelielu konkurenci par telpu vai tās vispār nav, viņi dod priekšroku plašām atklātām vietām jūras līmenī. Tomēr tie ir atrasti klintīs un kalnu nogāzēs.(Chaves-Campos un Torres, 2002; Schreiber and Norton, 2002)



  • Biotopu reģioni
  • tropisks
  • sālsūdens vai jūras
  • Ūdens biomi
  • piekrastes
  • Diapazona pacēlums
    0 līdz 15 m
    0,00 līdz 49,21 pēdas

Izskata apraksts

Pieaugušo spalvu krāsa starp dzimumiem ir līdzīga. Starp apakšsugu tēviņiem ir nelielas atšķirībasS. leucogaster brewsleiunS. leucogaster etesiaca. Parasti brūniem krūtīm ir tumši brūnas galvas, kakli un mugura ar spilgti baltu vēderu. Asa līnija atdala krūšu apakšējo daļu, kur brūnā krāsa kļūst balta. Apakšspārni pārsvarā ir balti, izņemot mainīgu tumšo joslu, kas ir salīdzinoši šaura un stiepjas no paduses līdz karpālām locītavām. Iepriekš minētajām pasugām parasti ir gaiši pelēka vai balta galva, kas pakāpeniski kļūst brūna pie kakla. Kopumā viņu kakls un muguras augšdaļa ir tumšāki nekā citiemSula leucogasterpasugas. Nepilngadīgajiem nav dokumentētu atšķirību starp dzimumiem vai pasugām. Bet parasti uz galvas, kakla un muguras ir brūngana krāsa ar pamanāmu joslu pāri krūšu apakšējai daļai, kas ved uz raibu brūnu un bālganu apakšdaļu (pirmo divu gadu laikā apakšdaļa pakāpeniski iegūst pilnīgi baltu krāsu). Apakšspārnu vāki (spalvas, kas nosedz spalvu spalvu pamatnes) parasti ir pelēkas, kas ievērojami kontrastē ar pārējo apakšspārnu. Pieaugušo mīksto daļu krāsas starp tēviņiem un mātītēm nedaudz atšķiras, un nav dokumentētu atšķirību starp apakšsugām. Tēviņiem ir pelēkzila līdz tēraudzila āda ap acīm un dzeltena līdz spilgti dzeltena āda apakšžokļa pamatnē. Mātītes ir gandrīz vienādas, izņemot sejas ādu, kas vienmēr ir spilgti dzeltena. Abiem dzimumiem rēķinu un pēdu krāsa ir no spilgti dzeltenas, zilgani dzeltenas, zaļgani dzeltenas, gaiši rozā un pelēkas.

Kopumā atšķirt bubulīšu sugas nav grūti, taču mazuļus sarkankājainus (Sula sula) izskatās ļoti līdzīgi nepilngadīgajiem brūnajiem bubulīšiem. Kopējais garums svārstās no 64 līdz 85 cm, mātītes vidēji ir par dažiem cm garākas. Viņu spārnu platums ir robežās no 132 līdz 155 cm. Starp dzimumiem ir neliela svara atšķirība, mātītes parasti ir par aptuveni 300 g smagākas. Vīriešu svara diapazons ir no 950 līdz 1700 g, bet mātītēm - no 1000 līdz 1800 g.(Šraibers un Nortons, 2002)



  • Citas fiziskās īpašības
  • endotermisks
  • homoiotermisks
  • divpusēja simetrija
  • Seksuālais dimorfisms
  • sieviete lielāka
  • dzimumi krāsoti vai veidoti atšķirīgi
  • Diapazona masa
    950 līdz 1800 g
    33,48 līdz 63,44 unces
  • Vidējā masa
    1300 g
    45,81 unces
  • Diapazona garums
    64 līdz 85 cm
    25,20 līdz 33,46 collas
  • Diapazons spārnu platums
    132 līdz 155 cm
    51,97 līdz 61,02 collas

Pavairošana

Brūnie krūtis ir monogāmi. Tēviņi ir vienīgais novērotais dzimums, kas veic pārošanās uzvedību, tostarp rāda debesis un defilē. Kad mātīte pirmo reizi tuvojas debesīm, tēviņš piecelsies un metīs galvu gaisā ar izstieptu kaklu, cik vien iespējams. To parasti pavada unikāla svilpe. Šis rituāls nedaudz atšķiras no citiembubulissugas, jo tas nav saistīts ar spārnu izmantošanu. Paradings ir tikai pārspīlēts pastaigas veids, kurā ķermeņa poza ir neparasti stāva ar pārspīlētu šūpošanos. Citas uzvedības formas, kas, domājams, pastiprina pāru saikni, ir savstarpēja ņirgāšanās, rēķinu pieskaršanās un klanīšanās. Savstarpējā apgriešana ir vieta, kur katra pāra saite attīra otra spalvas. Rēķinu pieskaršanās notiek ikreiz, kad biedri pēc paklanīšanās atgriežas savā teritorijā. Ir atzīmēts, ka pārinieks, kas atgriežas teritorijā, izsauks savu ierašanās zvanu un pēc tam veic vieglu paklanīšanos (līdzīgi kā agresīvā uzvedībā aprakstītais loks), ja vien putns, kas atgriežas iekšā, neielido un tā partneris atrodas uz ligzdas, tādā gadījumā putns izpildīs sēdošu loku. Tiek uzskatīts, ka tas ir sveiciena veids.(Šraibers un Nortons, 2002)

  • Pārošanās sistēma
  • monogāms

Brūnā zīda vairošanās sezona ir atkarīga no barības pieejamības. Tādi notikumi kā El Nino var krasi mainīt parasto vairošanās sezonu uz dažiem gadiem. Karību jūras reģionā un Klusā okeāna austrumos vairošanās mēneši ir no decembra līdz februārim. Klusā okeāna centrālajā daļā vaislas sezona ilgst no decembra līdz martam, taču nav nekas neparasts, ka tie vairojas visu gadu. Havaju salās brūnie krūtis vairojas no marta līdz maijam. Pēc olu izdēšanas vecāki pārmaiņus inkubē 42 dienas. Parasti brūnie krūtis dēj 2 olas, bet tikai vienu cāli izaudzē pēc jaundzimušā stadijas. Tiek uzskatīts, ka otra ola ir apdrošināšanas nolūkos, ja viena ola neizdodas. Pirmais cālis izšķiļas apmēram 2 līdz 4 dienas pirms otrā. Pēc tam šis cālis izstums no ligzdas citus mazuļus, nevienam no vecākiem neiejaucoties. Izraidītais cālis parasti mirst no karstuma, barības trūkuma vai plēsoņām. Izdzīvojušais cālis turpinās aprūpēt pirmsdzemdību periodā gandrīz 100 dienas, kuru laikā abi vecāki turpina to barot un aizsargāt. Nereti jaunputni pēcdzemdēšanas periodā iziet paši, lai iemācītos medīt un socializēties, un pēc tam atgriežas vecāku ligzdā, lai pabarotos. Šāda veida uzvedība ir novērota pat gadu pēc tam, kad ir sasniegta pēcdzemdību stadija, bet parasti tā ilgst 50 dienas. Tiek uzskatīts, ka šīs atšķirības ir pārtikas pieejamības rezultāts.(Mellink, 2000; Schreiber and Norton, 2002; Tershey, et al., 2003)

  • Galvenās reproduktīvās īpašības
  • iteroparous
  • audzēšana visu gadu
  • gonohorisks / gonohorists / divmāju (dzimumi atsevišķi)
  • seksuāla
  • apaugļošana
    • ārējā
  • olšūnas
  • Vaislas intervāls
    Brūnie krūtis vairojas reizi gadā.
  • Vairošanās sezona
    Brūno zīdaiņu vairošanās laiki visā pasaulē atšķiras, un lielākā daļa vairošanās notiek no decembra līdz martam, lai gan dažos apgabalos vairošanās var notikt visu gadu.
  • Diapazona olas sezonā
    1 līdz 3
  • Laika diapazons līdz izšķilšanai
    40 līdz 47 dienas
  • Vidējais laiks līdz izšķilšanai
    42 dienas
  • Diapazona sākuma vecums
    96 līdz 120 dienas
  • Vidējais jaundzimušo vecums
    100 dienas
  • Ierobežojiet laiku līdz neatkarībai
    42 līdz 365 dienas
  • Vidējais laiks līdz neatkarībai
    50 dienas
  • Vecuma diapazons seksuālā vai reproduktīvā vecumā (sieviete)
    240 (zemās) dienas
  • Vidējais vecums seksuālā vai reproduktīvā vecumā (sieviete)
    1278 dienas
  • Vecuma diapazons seksuālā vai reproduktīvā vecumā (vīrieši)
    240 (zemās) dienas
  • Vidējais vecums seksuālā vai reproduktīvā vecumā (vīrieši)
    1278 dienas

Gan tēviņi, gan mātītes brūnie krūtis inkubē olas. Laiks ligzdā tiek sadalīts vienmērīgi, ar atšķirīgu stundu skaitu vienā sēdēšanā. Kad olas izšķiļas, mazuļu barošanā piedalās abi vecāki. Nav ierakstu par to, kurš dzimums barojas biežāk. Kad cālis kļūst vecāks un lielāks, vecāki var doties prom no ligzdas, bet bieži atgriezīsies, lai aizstāvētu savu ligzdas teritoriju un cāli. Šī pirmsdzemdību aprūpe var ilgt līdz 100 dienām. Aprūpe pēcdzemdību periodā var svārstīties no 42 dienām līdz 259 dienām, un retos gadījumos mazuļi atgriežas pie vecākiem ligzdā līdz pat gadam pēc barības ubagošanas. Tiek uzskatīts, ka šo faktoru kontrolē vietējie zvejas apstākļi. Ja barības ir daudz un mazuļiem ir viegli noķert un iemācīties efektīvi medīt, tad tas būs īsāks. Nav dokumentētu gadījumu, kad pieauguši brūnie krūtis būtu parādījuši cāļiem, kas jaundzimuši, kā nirt vai medīt. Tomēr eksperimentā, ko veica Yoda et al. (2007), ar rokām audzēti cāļi bieži vien daudz lēnāk sasniedza maksimālo niršanas līmeni nekā cāļi, kurus audzējuši vecāki.(Schreiber and Norton, 2002; Yoda, et al., 2007)



  • Vecāku ieguldījums
  • altricial
  • vīriešu vecāku aprūpe
  • sieviešu vecāku aprūpe
  • iepriekšēja apaugļošana
    • nodrošinājumu
    • aizsargājot
      • sieviete
  • pirms izšķilšanās/dzimšana
    • nodrošinājumu
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms atšķiršanas/bēgšanas
    • nodrošinājumu
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pirms neatkarības
    • nodrošinājumu
      • vīrietis
      • sieviete
    • aizsargājot
      • vīrietis
      • sieviete
  • pagarināts nepilngadīgo mācību periods

Dzīves ilgums/ilgmūžība

Tiek ziņots, ka pieaugušo mirstība gadā ir no 3,3 līdz 7,7%. Maksimālais zināmais dzīves ilgums savvaļā ir 27,2 gadi. Nav veikti pētījumi, lai dokumentētu vidējo dzīves ilgumu savvaļā vai nebrīvē.(“AnAge Entry for Sula leucogaster”, 2009)

  • Diapazona kalpošanas laiks
    Statuss: savvaļas
    27,2 (augsti) gadi

Uzvedība

Ārpus vairošanās sezonas nav bijis pietiekami daudz pētījumu, lai noteiktu, vai brūnie krūtis migrē. Vairošanās sezonas beigās tie izklīst no ligzdošanas vietām un atgriežas 1–3 nedēļas pirms dēšanas, taču tie var vienkārši izklīst vietējos ūdeņos, lai meklētu barību. Brūnie bubulīši, atrodoties uz zemes, pārvietojas ar bristošu gaitu (līdzīgi kā pīlei) un lec tikai tad, kad tās teritorijā ierodas iebrucējs. Viņi nekad nav reģistrēti kāpelē. Brūnais bubulis lidojums grupās nav rakstains. Viņi lido atsevišķi un baros uz barības meklēšanas vietām. Tiek lēsts, ka brūnie bubulīši lido ar ātrumu līdz 40 km/h un spēj efektīvi slīdēt. Mazākā izmēra dēļ tēviņi mēdz būt veiklāki nekā mātītes, un abas sugas spēj nolaisties uz koku zariem, bojām un kuģiem jūrā. Atrodoties uz sauszemes dienas laikā, brūnie bubulīši pavada daudz laika, lai notīrītu un atkārtoti uzklātu ūdensnecaurlaidīgu eļļu, kas izdalīta no uropygeal dziedzera. Brūnie krūtis spēj gulēt stāvot vai sēžot. Parasti knābis tiek uzvilkts uz muguras un lāpstiņas vai ar ievilktu kaklu un knābi uz priekšu.(Šraibers un Nortons, 2002)

  • Galvenās uzvedības
  • šausmīgs
  • mušas
  • slīd
  • diennakts
  • kustīgs
  • mazkustīgs
  • teritoriālā
  • Sociālie
  • koloniāls
  • Diapazona teritorijas lielums
    1 līdz 5 m^2

Mājas diapazons

Brūnie bubulīši parasti aizsargā apmēram 1 līdz 5 metrus lielu platību ap ligzdām. Izmērs mainās atkarībā no ligzdas substrāta un citu brūno bubulīšu blīvuma kolonijā. Nav veikti pētījumi par barošanās vietu aizsardzību.(Šraibers un Nortons, 2002)



Komunikācija un uztvere

Ir veikts tikai viens pētījums par dažādajiem brūno bubulīšu izsaukumiem. Šī pētījuma rezultāti liecina, ka vokalizācijas tiek izmantotas vairākām dažādām funkcijām, tostarp sveicienam, agresijai un cāļiem, kas ubago pārtiku. Kolonijas kopumā nav trokšņainas, jo vairāk saziņas notiek ar uzvedības palīdzību. Vīrieši un mātītes izmanto vokalizāciju dažādos veidos. Tēviņi izstaro virkni klusu svilpienu, savukārt mātītes ir atbildīgas par asu čīkstēšanu vai skaņas signālu. Šīs skaņas kļūst izteiktākas ikreiz, kad saskaras ar iespējamu cita putna ielaušanos. Tēviņu zvani kļūst skarbāki un tiek aizturēti ilgāk, kamēr mātītes izdod skaņu, kas pazīstama kā “rēciens”. Šis ir izteikts sauciens, kas paredzēts, lai brīdinātu iebrucēju, lai viņš turas tālāk no ligzdas. Kad šie putni sveicina savus biedrus, atgriežoties no medībām, viņi izmanto sev raksturīgās skaņas. Tomēr šie zvani tiek veikti klusi, kamēr tie atrodas tālu prom, un, tuvojoties ligzdai, tie kļūst skaļāki.

soļa adoptēšanai

Izšķīlušies mazuļiem ir savs skaņu diapazons, sākot ar lūrēšanu, vēl atrodoties olā. Lai gan ļoti jauni, šķiet, ka ēdiena aicinājumam nav saskatāma modeļa, tas ir tikai virkne trokšņu, ko viņi spēj radīt. Kad viņi kļūst vecāki, tas kļūst skaļš, rupjš, atkārtots craa-craaaa.



Lielākā daļa saziņas tiek veiktas, izmantojot uzvedību, nevis skaņas. Agresīvas uzvedības piemēru var redzēt galvenokārt, pieprasot vai uzturot audzēšanas vietas. Agresīva uzvedība ir vērsta pret citiem putniem, kā arī nedzīviem objektiem (krūmiem vai akmeņiem). Veicot agresīvu uzvedību pret citiem putniem, brūnie bubulīši lec pretī iebrucējam ar izstieptu kaklu un galvu. Kad viņi tuvojas, viņi paklanās un parasti izdod dūrienu. Ja iebrucējs neatkāpjas, aizstāvošais bubulis izpildīs pārspīlētāku paklanīšanos. Ja iebrucējs joprojām neatkāpjas, teritorijas īpašnieks var sagrābt rēķinu pret iebrucēju. Tas var saasināties līdz sitienam ar spārnu sitienu uz leju. Dažreiz aizstāvis satver citu rēķinu vai kaklu.

Ir novēroti tikai tēviņi, kuri pārojās, piemēram, rāda debesis un rāda parādi. Norādīšana uz debesīm tiek veikta, kad mātīte pirmo reizi tuvojas. Tēviņš piecelsies un metīs galvu gaisā ar izstieptu kaklu, cik vien iespējams. To parasti pavada unikāla svilpe. Šis rituāls nedaudz atšķiras no citām sugām, jo ​​tas neietver spārnu izmantošanu. Parādīšanās patiesībā ir tikai pārspīlēts pastaigas veids. Ķermeņa poza ir neparasti stāva ar pārspīlētu šūpošanos. Citas uzvedības formas, kas, domājams, pastiprina pāru saikni, ir savstarpēja ņirgāšanās, rēķinu pieskaršanās un klanīšanās. Savstarpējā apgriešana ir vieta, kur katra pāra saite attīra otra spalvas. Rēķinu pieskaršanās notiek ikreiz, kad biedri pēc paklanīšanās atgriežas savā teritorijā. Ir atzīmēts, ka pārinieks, kas atgriežas teritorijā, izsauc savu ierašanās zvanu un pēc tam veic vieglu paklanīšanos (līdzīgi kā agresīvā uzvedībā aprakstītais loks), ja vien putns, kas atgriežas, neielido un tā partneris atrodas uz ligzdas. Tādā gadījumā šis putns izpildīs sēdus loku. Tiek uzskatīts, ka šī darbība ir sveiciena veids.(Schreiber and Norton, 2002; Schreiber and Norton, 2002; Schreiber and Norton, 2002)

  • Sakaru kanāli
  • vizuāli
  • pieskarties
  • akustiskā
  • Uztveres kanāli
  • vizuāli
  • pieskarties
  • akustiskā
  • ķīmiska

Pārtikas paradumi

Brūnie bubulīši ēd galvenokārt zivis. Viņi patērē lielāko daļu zivju sugu, kuru garums ir no 5 līdz 40 cm. Novērotā laupījuma vidū ir lidojošās zivis (Exocoetussugas), kazas zivis (Mullidae), vāvere (Sargocentron galvas saite), skumbrija (Rastrelliger kanagurta) un ommastrefīdu kalmāru (Ommastrephidae).

Barības iegūšanai brūnie krūtis galvenokārt izmanto niršanu. Šeit tie paceļas 10 līdz 12 m augstumā virs ūdens, lai meklētu laupījumu pirms ķermeņa makšķerēšanas tā, lai tas varētu pēc iespējas vienmērīgāk iekļūt ūdenī. Šī pozīcija mainās visu niršanas laiku, sākot ar sākotnējo nolaišanos. Nolaišanās laikā spārni ir cieši salocīti blakus ķermenim, pēc tam tie tiek izspiesti taisni pāri mugurai (pirms ieiešanas ūdenī), līdz spārni pieskaras muguras centram. Atkarībā no augstuma pirms niršanas viņi var iegremdēties līdz 2 m dziļumā. Ir zināms, ka viņi medījumu vajā arī zem ūdens, izmantojot pēdas un spārnu kustības.

Līdztekus niršanai daži mazuļi (apmēram 1 no 100) un daži pieaugušie (1 no 500) praktizē kleptoparazītu, kur viņi zog laupījumu citiem jūras putniem. Piemēram, ir novēroti brūnie bubulīši, kas zog laupījumu no lielajiem fregatputniem (Fregata minor), jo tie pārnes barību saviem mazuļiem. Tiek uzskatīts, ka jaundzimušo fregatputnu saucieni pēc barības ir tas, kas pievelk krūtis.(Lewis, et al., 2004; Schreiber and Norton, 2002; Yoda, et al., 2007)

  • Primārā diēta
  • plēsējs
    • zivēdājs
    • gliemji
  • Dzīvnieku barība
  • zivis
  • moluski

Plēsonība

Sallijas gaišpēdu krabji (Grapsus grapsus) ir vienīgie zināmie brūno spārnu plēsēji. Lai gan šie krabji pārsvarā meklē barību ap ligzdošanas vietām, savācot spalvas, olu čaumalas, beigtus cāļus un sausus putnu ekskrementus, ļoti retos gadījumos tie medī nesen izšķīlušos cāļus, kas ir izraidīti no ligzdas. Šādos gadījumos pieaugušie putni neko nedara, lai pasargātu savus mazuļus no krabjiem, un krabji nekad nav redzēti iekāpjam ligzdās pēc vientuļa cāļa. Brūnus mazuļus var upurēt arī lielāki jūras putni, un ligzdošanas kolonijas var apdraudēt introducēti plēsēji, piemēram, žurkas, kaķi un cūkas.(Gianuca and Vooren, 2007)

Ekosistēmu lomas

Richardson (2006) ziņo, ka jūras putnu ligzdošanas koloniju klātbūtne (t.skSula leucogasteruz salām palielina dažu koku (piemēram, mangrovju) produktivitāti vairāk nekā uz salām bez ligzdošanas kolonijām. Nesen šī suga,Sula leucogasterIr konstatēts, ka tas ir viens no daudzajiem faktoriem, kas (līdz ar visām pārējām ligzdojošo jūras putnu kolonijām) veicina to apdzīvoto salu apkārtējo ūdeņu eitrofikāciju. To barības vielām bagātās fekālijas izraisa mazāku sugu daudzveidību un lielāku pārsvarā epifītiskās biotas, bet arī makroaļģu un fitoplanktona dominēšanu. Epifītu straujā augšana pārklāj jūras zāles gultnes un galu galā izraisa to nāvi no saules gaismas trūkuma. Jebkurš organisms apgabalā, kas bija atkarīgs no jūras zāles, kas nespēj uzņemties izmaiņas, drīz pēc tam mirs. Tomēr nevienā pētījumā nav pētīta tiešā eitrofikācijas ietekme uz ligzdojošiem jūras putniem no paredzamā zivju samazināšanās apkārtējā ūdenī.

Arī brūnie krūtis ir parazīta saimnieksBabesia poelea. Work un Rameyer (1997) pētījumi norādīja uz iespēju, ka putnu piroplazmas var būt specifiskas sugai un tās pārnēsā argazīdu ērces.Carios capensis).(Ričardsons, 2006)

  • Ietekme uz ekosistēmām
  • biodegradācija
  • parazīts
Kommensāla/parazītu suga
  • argazīdu ērces (Babesia poelea)

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: pozitīva

Saskaņā ar Spennemann (1999) teikto, 20. gadsimta mijā brūnās spalvu spalvas bija ļoti pieprasītas Eiropas un Amerikas modes industrijā. Šīs spalvas tika izmantotas sieviešu cepuru rotāšanai, un šādu spalvu 'paņemšana' izraisīja 2 miljonu putnu nāvi (ne visasSula leucogaster). Kopš tā laika šis pieprasījums ir mazinājies, un ir spēkā noteikumi, lai novērstu pārmērīgu ražas novākšanu modes industrijai vai citiem produktiem. Vairākas valstis (piemēram, Japāna un Madagaskara) pievēršas ekotūrismam kā ienākumu avotam un ir atvēlējušas vairākas salas ar ļoti stingriem noteikumiem, lai saglabātu dabisko vidi. Ichiki (2003) ziņo, ka ekotūrismu piesaista tūristi, kas vēlas redzēt dzīvniekus to dabiskajā vidē. Šajās aizsargājamajās salās (piemēram, Ogasavara salās, Japānā) ir ērti ligzdot brūnie zīdaiņi, un to klātbūtne ir vēl viens pārdošanas punkts tūristiem, kuri interesējas par putnu vērošanu.('Ecotourism in Ogasawara Islands', 2003; Spennemann, 1999)

  • Pozitīva ietekme
  • ķermeņa daļas ir vērtīgu materiālu avots
  • ekotūrisms

Ekonomiskā nozīme cilvēkiem: negatīva

Nav zināma negatīva ietekme uzSula leucogasteruz cilvēkiem.

Aizsardzības statuss

Brūnie bubulīši šobrīd netiek uzskatīti par apdraudētiem, un netiek īstenotas programmas, kas veicinātu to saglabāšanu. Pašlaik brūno zīdaiņu populācijas tiek uzskatītas par stabilām pasaulē.(VanderWerf, et al., 2007)

Līdzstrādnieki

Džeisons Langto (autors), Radfordas universitāte, Kārena Pauersa (redaktore), Radfordas universitāte, Tanija Djūja (redaktore), Mičiganas Universitāte, Ann Arbora.